Η δεκαεπτάχρονη Ιζαμπέλα «Μπέλα» Σουάν μετακομίζει στο Φορκς, μια μικρή πόλη κοντά στην Ουάσιγκτον, μονίμως καλυμμένη με σύννεφα, για να ζήσει με τον πατέρα της, Τσάρλι, μετά το γάμο της μητέρα της με έναν νεαρό αθλητή του μπέιζμπολ. Γρήγορα γίνεται αποδεκτή από πολλούς μαθητές στο νέο λύκειο της. Προς μεγάλη της απογοήτευση, πολλά αγόρια ανταγωνίζονται για την προσοχή της.
Όταν η Μπέλα κάθεται δίπλα στον Έντουαρτ Κάλεν στην τάξη, την πρώτη μέρα στο σχολείο, αυτός φαίνεται να αηδιάζει από την παρουσία της. Ο Έντουαρτ εξαφανίζεται για λίγες μέρες, αλλά μετά την επιστροφή του η νέα σχέση τους κορυφώθηκε όταν Μπέλα παρολίγο να συνθλιβεί από ένα φορτηγάκι στο σχολικό χώρο στάθμευσης. Φαίνοντας να αψηφεί τους νόμους της φύσης, ο Έντουαρτ σώζει τη ζωή της όταν εμφανίζεται στιγμιαία δίπλα της και σταματάει το φορτηγό με τα χέρια.
Bella αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο ο Έντουαρτ της έσωσε τη ζωή, και συνεχώς τον ενοχλεί με ερωτήσεις. Όταν μένει μόνη της με έναν οικογενειακό φίλο, τον Τζέικομπ Μπλάκ, αυτός της αφηγήται θρύλους της φυλής του, η Μπέλα συμπεραίνει ότι ο Έντουαρτ και η οικογένεια του είναι βαμπίρ (vampire) που πίνουν το αίμα των ζώων και όχι του ανθρώπου. Ο Έντουαρτ ομολογεί ότι αρχικά την αποφεύγε διότι η μυρωδιά του αίματος της ήταν τόσο επιθυμητή για τον ίδιο. Με την πάροδο του χρόνου, ο Έντουαρτ και η Μπέλα ερωτεύονται.
Η σχέση τους ρίχνενται στο χάος, όταν τρεις νομαδικοί βρικόλακες ο Τζέιμς, η Βικτόρια, και ο Λοράν φτάνουν στην πόλη. Ο Τζέιμς, ένας ιχνηλάτης, ιντριγκάρεται από τον Έντουαρντ ο οποίος προστατεύει μια θνητή και θέλει να σκοτώσει τη Μπέλα. Οι Κάλεν στην προσπάθεια τουςνα αποσπάσουν τον ιχνηλάτη από το να χωρίσει την Μπέλα και τον Έντουαρτ, στέλνουν την Μπέλα να κρυφτει σε ένα ξενοδοχείο στο Φοίνιξ. Εκεί, η Μπέλα λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τον Τζέιμς, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κρατά τη μητέρα της αιχμάλωτη. Όταν η Μπέλα υποτάσσεται στον Τζέιμς, αυτός της επιτήθεται, αλλά ο Έντουαρτ μαζί με τα άλλα μέλη της οικόγένιας του φτάνουν και διασώζουν την Μπέλα και καταστρέφουν τον Τζέιμς. Μόλις συνειδητοποίησαν ότι ο Τζέιμς είχε δαγκώσει τη Μπέλα στο χέρι, ο Έντουαρτ ρουφά το δηλητήριο από το σώμα της για να μην μπορέσει να εξαπλωθεί και να την μετατρέψει το σε βαμπίρ (vampire) και η Μπέλα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Μετά την επιστροφή τους στο Φορκς, η Μπέλα και ο Έντουαρτ, πάνε στο χορό του σχολείο τους όπου εκεί η Μπέλα εκφράζει την επιθυμία της να γίνει βαμπίρ (vampire), την οποία αρνείται Έντουαρτ.






από Ανώνυμος στις 5 Αυγούστου 2009
ειναι τελια ταινιααααααααααα!!!
από muimui στις 22 Αυγούστου 2009
Και φυσικά πολύ τέλεια και τώρα ειδικά που περιμένουμε πως και πως για τα επόμενα!
Θα τρελαθούμε στο τέλος! ;p
Γράψε το σχόλιο σου